Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Futomaki Creamland z warzywami w tempurze

Course: Sushi

Ingredients

  • 0,5 płata nori
  • 70 g ryżu do sushi ugotowanego
  • 1 liść sałaty masłowej
  • 15 g sera Hochland Creamland śmietankowy
  • 30 g słodkiej tykwy
  • 30 g rzodkwi marynowanej takuan
  • 30 g ogórka świeżego
  • 20 g awokado

Instructions

  • Przygotuj tempurę: połącz składniki, doprowadź do konsystencji ciasta na naleśniki.
  • Ogórek obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski.
  • Przygotuj awokado: obierz, usuń pestkę i pokrój w paski.
  • Tak samo pokrój tykwę i rzodkiew.
  • Połóż płat nori błyszczącą stroną do maty, szorstką na wierzch.
  • Ryż rozłóż wzdłuż połowy płata nori.
  • Połóż liść sałaty, a jego wierzch posmaruj serem Hochland Creamland śmietankowym.
  • Ułóż na tym: ogórek, awokado, rzodkiew i tykwę.
  • Zawijaj równomiernie i ściśle rolkę w macie, aby uzyskać pożądany kształt i równe porcje sushi.
  • Rozgrzej olej do temperatury 170oC.
  • Smaż całą rolkę sushi w oleju do uzyskania złotego koloru.
  • Wyjmij z tłuszczu, przełóż na deskę, następnie pokrój ostrym nożem - na pół i każdą kolejną połówkę ponownie na 2. równomierne części (do uzyskania pożądanej ilości - 6 lub 8 sztuk).
  • Pokrojone kawałki odsącz na papierowym ręczniku.
  • Gotowe sushi ułóż na talerzu i podawaj z marynowanym imbirem, sosem sojowym oraz pastą wasabi.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów