Odkryj przepis na:
Porcje: 8 kawałków
Składniki
- 100 g ryż
- 1 płat nori
- 2 krewetki w tempurze
- 0,5 mango
- 80 g Hochland Cremette Pure
- 30-80 g mango pulpa
- 1 szt. chili
- 2 łodygi mięta
- 2 paski tykwa
- 20 g tosago do dekoracji
- 5 g cukier brązowy
- 10 g masago arare
Instrukcje
- Rozłożyć ryż na całym płatku nori, odwrócić jak przy uramaku, położyć krewetkę w tempurze wzdłuż, wydozować połowę sera, dodać tykwę i zawinąć.
- Pokroić mango wzdłuż długiego boku na plasterki o grubości około 1 mm (całą połówkę).
- Rozsunąć płatki mango i za pomocą noża nałożyć na górę rolki, formując matą do sushi.
- Przygotować topping: zblendować drugą połowę sera z pulpą mango na gładką masę.
- Pokroić rolkę na 8 kawałków, położyć na talerz, posypać brązowym cukrem.
- Karmelizować powierzchnię przy pomocy palnika, następnie posypać perełkami dmuchanego ryżu Masago Arare.
- Udekorować toppingiem, posypać posiekanym chili i wykończyć listkiem mięty na wierzchu.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów