Odkryj przepis na:
Ingredients
Główne
- 1 bułka
- 1 burger wołowy 180-200 g
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 30 g pikli
- 2 łyżki majonezu
- 2 plastry sera Hochland Cheddar
- 3 plastry bekonu
- 1 liść sałaty
- 1 plaster pomidora
Bułka (przepis na 7 sztuk)
- 499 g mąki chlebowej
- 230 ml wody
- 51 g jajka
- 40 g masła miękkiego
- 31 g cukru
- 26 g mleka w proszku
- 11 g soli
- 8 g drożdży instant
- 1 żółtko do smarowania
- szczypta sezamu do posypania
Instructions
- Wszystkie składniki na bułki włóż do robota kuchennego.
- Wyrób masę na pierwszej prędkości, aż wszystko się połączy, następnie włącz prędkość drugą i mieszaj jeszcze przez 5 minut.
- Wyrobione ciasto nakryj ścierką i odstaw na 1 godzinę.
- Po tym czasie wyciągnij ciasto z miski na stolnicę i uformuj mini bułeczki o wadze 120 g, przełóż je na blaszkę wyłożoną pergaminem i posmaruj z wierzchu żółtkiem, oprósz sezamem.
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do 205°C przez 20 minut.
- Na rozgrzanym grillu usmaż burgera (stopień wysmażenia dowolny pod warunkiem, że mięso było zmielone z wysokiej jakości wołowiny).
- Na górę gorącego burgera połóż grillowane plastry bekonu oraz plastry sera Hochland Cheddar.
- Połówki przekrojonej bułki posmaruj majonezem, na dolną część połóż sałatę, następnie gorącego burgera z bekonem i serem Hochland Cheddar, pikle i plaster pomidora.
- Całość przykryj górną częścią bułki.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów