Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Kopytka z grzybami i pianką Cagliata

Course: Danie główne

Ingredients

Sos grzybowy
  • 100 g boczniaków ostrygowych
  • 100 g Portobello
  • 100 g shitake
  • 20 g szalotki
  • 1 gałązka świeżego tymianku
  • 10 g oleju
  • 10 g masła
  • sól pieprz do smaku
  • 20 g białego wina
Kopytka
  • 400 g ugotowanych ziemniaków
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • sól
  • 1 jajko
  • 100 g Tachoon cress
Piana z sera
  • 320 g sera Cagliata
  • 110 g mleka 3 2%
  • 50 g śmietany 36%
  • 2,9 g joty

Instructions

  • Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i masła
  • Posiekaj szalotkę w drobną kostkę
  • Wrzuć szalotkę na patelnię i przesmaż mieszając aż zrobi się przezroczysta
  • Umyj i osusz grzyby, pokrój je i dodaj do podsmażonej szalotki
  • Smaż przez 3-4 minuty mieszając
  • Dodaj listki tymianku obrane z gałązki
  • Podlej białym winem i dopraw do smaku solą oraz pieprzem
  • Zagotuj wodę z solą
  • Rozgnieć ugotowane ziemniaki na puree
  • Wymieszaj pure ziemniaczane z mąką, solą i jajkiem
  • Zagnieć ciasto, uformuj rolki i tnij na kopytka
  • Wrzuć kopytka do wrzącej wody i gotuj minutę od wypłynięcia na powierzchnię
  • Odcedź na sicie i zahartuj zimną wodą
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów