Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Makaron Udon z indykiem, orzeszkami, edamame, szpinakiem i kremowym sosem

Rodzaj: Danie orientalne
Porcje: 1 osoba

Składniki

  • 200 g makaronu Udon
  • 150 g mięsa mielonego z indyka
  • 100 g Hochland Cremette Pure
  • 50 g czerwonej cebuli (pół małej)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 połówka cebuli czerwonej
  • 50 g orzechów arachidowych
  • 50 g szpinaku świeżego
  • 50 g papryki czerwonej
  • 10 g kolendry w liściach
  • 10 g bazylii
  • 50 g Edamame - młodej fasoli soi
  • 8 g oleju
  • 4 g pieprzu i sól

Instrukcje

  • Pokroić paprykę w piórka, cebulkę w drobną kostkę, a czosnek w plasterki.
  • Przesmażyć mięso mielone z indyka na odrobinie oleju.
  • Ugotować porcję pszennego makaronu udon według przepisu z opakowania.
  • Dodać cebulkę oraz czosnek i smażyć do zeszklenia.
  • Dodać ziarna młodej soi edamame oraz orzeszki arachidowe.
  • Do patelni dorzucić makaron udon i delikatnie zamieszać.
  • Zagęścić danie serem Cremette Pure.
  • Doprawić pieprzem i solą.
  • Na końcu dodać świeżo posiekany szpinak, kolendrę oraz bazylię.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów