Odkryj przepis na:
Składniki
Korpus
- 300 g cukru pudru
- 300 g mąki migdałowej
- 110 g białka
- 300 g cukru białego
- 75 g wody
- 110 g białka
Ganache serowy
- 75 g śmietany
- 150 g sera Hochland
- Creamland śmietankowy
- 120 g czekolady białej
- 10 g cukru inwertowanego
Żel malina-poziomka
- 100 g pasty poziomkowej
- 500 g pulpy malinowej
- 60 g miodu
- 9 g agaru
- 10 g cukru białego
Instrukcje
- Wodę z cukrem zagotuj do 118oC. Następnie zalej białkiem i ubij na wolnych obrotach do 50 stopni.
- Odstaw na 30 minut w suchym miejscu. Następnie upiecz w 150oC przez 10-14 minut.
- Podgrzej śmietanę wymieszaną z cukrem inwertowanym.
- Rozpuść delikatnie czekoladę.
- Dodaj śmietanowy krem do półpłynnej czekolady i zblenduj całość.
- Następnie dodaj ser Hochland Creamland śmietankowy i ponownie zblenduj.
- Na koniec odstaw do krystalizacji. Połącz razem cukier i agar.
- Następnie dodaj do garnka z wymieszanymi owocami i miodem.
- Zagotuj razem, a potem schłodź w lodówce, aż stężeje.
- Po schłodzeniu zblenduj.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów