Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Makaroniki malinowo-poziomkowe z nadzieniem Creamland

Rodzaj: Deser

Składniki

Korpus
  • 300 g cukru pudru
  • 300 g mąki migdałowej
  • 110 g białka
  • 300 g cukru białego
  • 75 g wody
  • 110 g białka
Ganache serowy
  • 75 g śmietany
  • 150 g sera Hochland
  • Creamland śmietankowy
  • 120 g czekolady białej
  • 10 g cukru inwertowanego
Żel malina-poziomka
  • 100 g pasty poziomkowej
  • 500 g pulpy malinowej
  • 60 g miodu
  • 9 g agaru
  • 10 g cukru białego

Instrukcje

  • Wodę z cukrem zagotuj do 118oC. Następnie zalej białkiem i ubij na wolnych obrotach do 50 stopni.
  • Odstaw na 30 minut w suchym miejscu. Następnie upiecz w 150oC przez 10-14 minut.
  • Podgrzej śmietanę wymieszaną z cukrem inwertowanym.
  • Rozpuść delikatnie czekoladę.
  • Dodaj śmietanowy krem do półpłynnej czekolady i zblenduj całość.
  • Następnie dodaj ser Hochland Creamland śmietankowy i ponownie zblenduj.
  • Na koniec odstaw do krystalizacji. Połącz razem cukier i agar.
  • Następnie dodaj do garnka z wymieszanymi owocami i miodem.
  • Zagotuj razem, a potem schłodź w lodówce, aż stężeje.
  • Po schłodzeniu zblenduj.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów