Odkryj przepis na:
Ingredients
Ciasto na naleśniki
- 250 g mąki pszennej
- 200 g mleka
- 2 jajka
- 180 ml wody gazowanej
- 20 ml oleju roślinnego
Nadzienie
- 50 g sera Hochland Creamland śmietankowy
- 100 g szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 10 g masła
- 20 g suszonych pomidorów
- gałka muszkatołowa do smaku
- sól i pieprz do smaku
Instructions
- Szpinak sparz i odsącz, a następnie pokrój w paski i podsmaż na maśle.
- Dopraw solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową, następnie dodaj rozgnieciony czosnek.
- Smaż na małym ogniu przez ok. 1 minutę.
- Doprawiony szpinak wystudź i połącz z serem Hochland Creamland śmietankowym oraz posiekanymi suszonymi pomidorami.
- Wymieszaj składniki na ciasto na naleśniki, a następnie usmaż je na dobrze rozgrzanej patelni.
- Nałóż nadzienie i zwiń naleśniki w kopertę.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów