Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Paj sernikowy na bazie Cremette z pistacją

Course: Deser
Servings: 2 paje o średnicy 18 cm

Ingredients

CIASTO KRUCHE 270G/SZT.
  • 170 g masło
  • 230 g Cremette
  • 100 g cukier puder
  • 30 g mąka migdałowa
  • 55 g jajka
  • 100 g mąka pszenna
NADZIENIE SERNIKOWE
  • 525 g Cremette
  • 80 g cukier puder
  • 115 g jajka
WYKOŃCZENIE
  • 130 g pistacje
  • puder karmelowy

Instructions

CIASTO KRUCHE 270G/SZT.

  • Wszystkie suche składniki oraz masło wymieszać razem tak aby nie było widoczne masło.
  • Następnie dodać ser Cremette, wymieszać.
  • Dodać jajka, wymieszać.
  • Rozwałkować, wykroić odpowiednie kształty. Zamrozić.

NADZIENIE SERNIKOWE

  • Wszystkie składniki połączyć.
  • Ubić razem rózgą.

WYKOŃCZENIE:

  • Wykroić ciasto o średnicy 18 cm.
  • Wypiekać w 180ºC przez 12 minut.
  • Wyszprycować sernikowe nadzienie do środka na średnicę 16cm.
  • Naokoło ułożyć płatki z ciasta.
  • Posmarować żółtkiem.
  • Do środka wysypać pistacje 130g/szt.
  • Włożyć w ring o średnicy 18cm.
  • Wypiekać 15min w 180ºC.
  • Posypać pistacje pudrem karmelowym.
  • Wypiekać dalej 10min w 180ºC.
  • Podawać na ciepło.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów