Odkryj przepis na:
Servings: 2 paje o średnicy 18 cm
Ingredients
CIASTO KRUCHE 270G/SZT.
- 170 g masło
- 230 g Cremette
- 100 g cukier puder
- 30 g mąka migdałowa
- 55 g jajka
- 100 g mąka pszenna
NADZIENIE SERNIKOWE
- 525 g Cremette
- 80 g cukier puder
- 115 g jajka
WYKOŃCZENIE
- 130 g pistacje
- puder karmelowy
Instructions
CIASTO KRUCHE 270G/SZT.
- Wszystkie suche składniki oraz masło wymieszać razem tak aby nie było widoczne masło.
- Następnie dodać ser Cremette, wymieszać.
- Dodać jajka, wymieszać.
- Rozwałkować, wykroić odpowiednie kształty. Zamrozić.
NADZIENIE SERNIKOWE
- Wszystkie składniki połączyć.
- Ubić razem rózgą.
WYKOŃCZENIE:
- Wykroić ciasto o średnicy 18 cm.
- Wypiekać w 180ºC przez 12 minut.
- Wyszprycować sernikowe nadzienie do środka na średnicę 16cm.
- Naokoło ułożyć płatki z ciasta.
- Posmarować żółtkiem.
- Do środka wysypać pistacje 130g/szt.
- Włożyć w ring o średnicy 18cm.
- Wypiekać 15min w 180ºC.
- Posypać pistacje pudrem karmelowym.
- Wypiekać dalej 10min w 180ºC.
- Podawać na ciepło.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów