Odkryj przepis na:
Ingredients
- 1 kg sera Hochland Cremette
- 6 jajek
- 500 ml śmietany 30%
- 30 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 340 g cukru drobnego
Instructions
- Umieść w mikserze Ser Hochland Cremette, śmietanę, cukier oraz sól i wymieszaj dokładnie przez około 4 minuty.
- Kolejno dodawaj po jednym jajku, stale dokładnie mieszając masę.
- Śmietanę dodaj w kilku porcjach i ubijaj wszystko przez kolejne 3 minuty. Na koniec dodaj mąkę pszenną (przesianą).
- Formę wyłóż pergaminem (uprzednio namocz go w wodzie, wówczas łatwiej będzie wyłożyć formę).
- Piekarnik rozgrzej do 200oC.
- Formy z sernikiem włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut.
- Po upływie 25 minut, w połowie pieczenia, obróć sernik o 180o, aby z każdej strony upiekł się równo.
Użyte produkty Hochland
Wykorzystane produkty:
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów