Miejsce pełne inspiracji

Miejsce pełne inspiracji

Odkryj przepis na:

Sernik baskijski czekoladowy na bazie Cremette Pure

Course: Deser
Servings: 1 sztuka

Ingredients

  • 485 g Cremette Pure
  • 105 g cukier
  • 9 g kakao
  • 1 g sól
  • 180 g jajka
  • 196 g czekolada 56%
  • 220 g śmietana 33%

Instructions

  • Połączyć ser, kakao, cukier i sól.
  • Wymieszać płaskim mieszadłem.
  • Dodać jajka w dwóch trzech etapach, wymieszać.
  • Podgrzać śmietanę, wymieszać śmietanę z czekoladą.
  • Wlać do masy serowej, połączyć razem.
  • Przelać do foremek drewnianych o średnicy 12cm po 400g/szt.
  • Wypiekać w 240-250ºC wiatrak 3. przez 15-17 minut.
  • Po schłodzeniu sernika opcjonalnie można udekorować krawędź gotowym kremem orzechowym.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów