Odkryj przepis na:
Porcje: 8
Składniki
Spód
- 35 g masła
- 70 g herbatników korzennych digestive
Masa sernikowa
- 450 g Cremette
- 125 g cukru
- 23 g mąki pszennej
- cytryna
- 2 jajka
- 100 g śmietany 18%
Galaretka
- 250 g puree z yuzu dodatkowo odrobina mango
- 40 g cukru
- 2 listki żelatyny
Instrukcje
- Przygotuj spód rozdrabniając herbatniki i łącząc je z masłem na jednolitą masę
- Wyłóż foremki 0,5 cm warstwą spodu
- Połącz w blenderze ser Cremette, cukier, mąkę, sok z cytryny, jajko i śmietanę, zmiksuj na gładką masę
- Wlej masę sernikową do foremek do pieczenia
- Piecz serniki w zależności od ich rozmiaru od 14 do 30 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza z parowaniem
- Przygotuj galaretkę - połącz cukier, pure z yuzu i żelatynę, wylej do foremek na upieczone serniki i odstaw do stężenia
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów