Odkryj przepis na:
Porcje: 8
Składniki
- 10 plastrów chleba tostowego pszennego
- 10 plastrów sera Hochland Cheddar
- 50 ml mleka
- 2 łyżki tłuszczu do smażenia
Instrukcje
- wyłóż z opakowania dziesięć kawałków chleba tostowego
- poodkrawaj skórki z każdej kromki tosta
- każdego tosta lekko rozwałkuj, zwilż mlekiem dwa przeciwległe brzegi
- na wszystkich kromkach układaj po plastrze cheddara
- każdy kawałek pieczywa zwiń w dość ciasny rulon
- zwilżoną mlekiem krawędź tosta dokładnie dociśnij, tak, żeby się nie rozwijał
- na patelni z grubym dnem rozgrzej masło klarowane
- ułóż ruloniki i smaż przez 5 minut, często odwracając, aby usmażyły się równomiernie
- po zarumienieniu się na złoty kolor i roztopieniu sera, wyjmij usmażone zawijańce na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu
- podawaj na gorąco jako dodatek do jajecznicy albo innych zestawów śniadaniowych
- możesz serwować z zupą lub samodzielnie jako gorącą przekąskę
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów