Odkryj przepis na:
Porcje: 3
Składniki
Ciasto
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
- pół jajka
- alternatywnie - gotowe ciasto won ton
Farsz rybny
- 100 g łososia pieczonego
- 50 g sera Cremette
- 1 łyżka koperku
- 1 łyżka soku yuzu
- sól i pieprz do smaku
Instrukcje
- Wyłóż korpusy tartaletek ciastem won ton
- Upiecz je w temperaturze 180 stopni C przez 8 minut
- Rozdrobnij widelcem łososia na włókna
- Wymieszaj z serem Cremette
- Umyj i osusz koperek, obierz z większych gałązek
- Posiekaj drobno koperek i dodaj go do masy serowo-rybnej
- Dodaj sok yuzu, dopraw do smaku solą i pieprzem
- Porcjuj masę do tartaletek
- Dekoruj piklowanymi grzybami shimej i perłową cebulką
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów