Odkryj przepis na:
Porcje: 5 torcików
Składniki
ROLADA Z CIASTA PARZONEGO
- 125 g mleko
- 90 g masło
- 40 g cukier I
- 125 g mąka pszenna
- 150 g żółtka
- 90 g jajka
- 225 g białko
- 110 g cukier II
SEROWY WHIPPING GANACHE
- 275 g śmietana
- 44 g cukier inwertowany
- 5,5 g żelatyna
- 165 g biała czekolada
- 415 g Cremette Pure
NAMELAKA KAWOWA
- 150 g kawa czarna z ekspresu
- 7,5 g kawa rozpuszczalna
- 3,7 g żelatyna
- 150 g czekolada mleczna
- 110 g śmietana
- 37 g Cremette Pure
ZAMSZ
- 500 g czekolada biała
- 200 g masło kakaowe
- qs barwnik biały
Instrukcje
ROLADA Z CIASTA PARZONEGO
- Mleko, masło i cukier I zagotować.
- Zaparzyć mąkę. Pojedynczo dodać jajka i żółtka.
- Ubić białko i cukier II, wymieszać razem dwie masy.
- Porcjować na blaszki 60x40 po 900g.
- Rozsmarować i posypać kawą.
- Wypiekać w 165ºC 15minut.
- Namoczyć.
SEROWY WHIPPING GANACHE
- Namoczyć żelatynę w zimnej wodzie.
- Śmietankę zagotować z cukrem inwertowanym.
- Zalać czekoladę i żelatynę. Zblendować.
- Dodać ser Cremette Pure i ponownie zblendować.
- Schłodzić przez 12 godzin.
NAMELAKA KAWOWA
- Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
- Kawę czarną połączyć z rozpuszczalną.
- Dodać do czekolady i żelatyny, zblendować.
- Dodać śmietanę i Cremette Pure, zblendować.
- Odstawić do schłodzenia na 12 godzin.
ZAMSZ
- Ubić namelakę kawową. Rozsmarować na roladzie po 460g/szt. Schłodzić.
- Ubić whipping serowy.
- Rozsmarować na roladzie w ilości 850g/szt. Schłodzić.
- Resztę kremu szprycować do formy silikonowej, zamrozić.
- Roladę pokroić na paski o długości 50 - 55 cm i szerokości 5cm.
- Każdy osobno zawinąć.
- Kulę z kremu zamszować białym zamszem.
- Ułożyć kule na środku.
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów