Powrót
Naleśniki Creamland z nadzieniem serowo-szpinakowym
Składniki:
CIASTO NA NALEŚNIKI
- 250 g mąki pszennej
- 200 g mleka
- 2 jajka
- 180 ml wody gazowanej
- 20 ml oleju roślinnego
NADZIENIE
- 50 g sera Hochland Creamland śmietankowy
- 100 g szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 10 g masła
- 20 g suszonych pomidorów
- Gałka muszkatołowa do smaku
- Sól i pieprz do smaku
Przepis krok po kroku
- 1. Szpinak sparz i odsącz, a następnie pokrój w paski i podsmaż na maśle.
- 2. Dopraw solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową, następnie dodaj rozgnieciony czosnek.
- 3. Smaż na małym ogniu przez ok. 1 minutę.
- 4. Doprawiony szpinak wystudź i połącz z serem Hochland Creamland śmietankowym oraz posiekanymi suszonymi pomidorami.
- 5. Wymieszaj składniki na ciasto na naleśniki, a następnie usmaż je na dobrze rozgrzanej patelni.
- 6. Nałóż nadzienie i zwiń naleśniki w kopertę.