Powrót
1 15min

Naleśniki Creamland z nadzieniem serowo-szpinakowym

Składniki:
CIASTO NA NALEŚNIKI
  •  250 g mąki pszennej
  •  200 g mleka
  •  2 jajka
  •  180 ml wody gazowanej
  •  20 ml oleju roślinnego
NADZIENIE
  •  50 g sera Hochland Creamland śmietankowy
  •  100 g szpinaku
  •  1 ząbek czosnku
  •  10 g masła
  •  20 g suszonych pomidorów
  •  Gałka muszkatołowa do smaku
  •  Sól i pieprz do smaku

Przepis krok po kroku

  • 1. Szpinak sparz i odsącz, a następnie pokrój w paski i podsmaż na maśle.
  • 2. Dopraw solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową, następnie dodaj rozgnieciony czosnek.
  • 3. Smaż na małym ogniu przez ok. 1 minutę.
  • 4. Doprawiony szpinak wystudź i połącz z serem Hochland Creamland śmietankowym oraz posiekanymi suszonymi pomidorami.
  • 5. Wymieszaj składniki na ciasto na naleśniki, a następnie usmaż je na dobrze rozgrzanej patelni.
  • 6. Nałóż nadzienie i zwiń naleśniki w kopertę.