Powrót

Bliny z Cremette, rwaną wołowiną i kim chi

Składniki:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI
  •  250 g mąki gryczanej
  •  150 g mąki pszennej
  •  25 g świeżych drożdży
  •  500 ml ciepłego mleka
  •  1 jajko
  •  50 g miękkiego masła
  •  1 łyżeczka cukru
  •  Pół łyżeczki soli
  •  Mięso wołowe duszone
  •  Kim chi
  •  Kolendra
  •  150 g sera Cremette
  •  Wasabi
  •  Masło klarowane do smażenia

Przepis krok po kroku

  • 1. Wymieszaj mleko, drożdże i cukier i odstaw na 10 minut
  • 2. Wsyp do miski obie mąki, dodaj roztwór drożdży, jajka, masło i sól
  • 3. Wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia
  • 4. Rozgrzej na patelni masło klarowane, smaż bliny na złoty kolor
  • 5. Rozdrobnij widelcem wołowinę na włókna
  • 6. Wymieszaj ser Cremette z wasabi
  • 7. Ułóż na gorących blinach mięso, porcję sera Cremette z łyżki i udekoruj listkami kolendry