< wróć do przepisów

Odkryj przepis na:

Sernik baskijski Cremette

Na deser
Czas przygotowania: 1 godzina
Rodzaj: Deser

Składniki

  • 1 kg sera Hochland Cremette
  • 6 jajek
  • 500 ml śmietany 30%
  • 30 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 340 g cukru drobnego

Instrukcje

  • Umieść w mikserze Ser Hochland Cremette, śmietanę, cukier oraz sól i wymieszaj dokładnie przez około 4 minuty.
  • Kolejno dodawaj po jednym jajku, stale dokładnie mieszając masę.
  • Śmietanę dodaj w kilku porcjach i ubijaj wszystko przez kolejne 3 minuty. Na koniec dodaj mąkę pszenną (przesianą).
  • Formę wyłóż pergaminem (uprzednio namocz go w wodzie, wówczas łatwiej będzie wyłożyć formę).
  • Piekarnik rozgrzej do 200oC.
  • Formy z sernikiem włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut.
  • Po upływie 25 minut, w połowie pieczenia, obróć sernik o 180o, aby z każdej strony upiekł się równo.

Użyte produkty Hochland

Wykorzystane produkty:
 
Spodobał Ci się przepis?Obserwuj nas na Instagramie!
Wróć do listy przepisów

Dodaj tu swój tekst nagłówka