Aktualności

Świętuj Międzynarodowy Dzień Burgera z Hochland Professional!

Historia burgerów sięga XIX wieku. To właśnie w Hamburgu powstała ta najpopularniejsza przekąska składająca się z chrupiącej bułki, nadzienia z mięsa mielonego i różnych dodatków nazywana „Hamburger Rundstück”. W czasach rewolucji przemysłowej, większość Europejczyków podróżowała do Stanów Zjednoczonych właśnie z Hamburga, gdzie znajdował się jeden z największych portów europejskich. Statki z Hamburga zaczęły docierać do […]

Czytaj więcej

Cremette w nowej odsłonie

Flagowy ser twarogowy Hochland Cremette od grudnia jest produkowany w naszym zakładzie w Węgrowie. Cremette jest serem twarogowym premium przeznaczonym dla branży gastronomicznej oraz klientów B2B. To produkt z najwyższej półki, o bardzo wysokiej wydajności, trwałości i uniwersalnym przeznaczeniu. Jest świetną bazą potraw zarówno na słono jak i na słodko. Cremette jest niezastąpionym składnikiem sushi, […]

Czytaj więcej

Creamland – kremowy ser twarogowy o szerokim zastosowaniu w gastronomii

Przedstawiamy nowość w portfelu produktów Hochland Professional dedykowanych gastronomii i klientom B2B – Creamland. Creamland to kremowy ser twarogowy o szerokim zastosowaniu. Ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Jest to produkt gotowy do użycia, o gładkiej konsystencji i uniwersalnym smaku. Świetny do przekąsek i deserów, łatwo łączy się z innymi składnikami. Doskonała smarowność i […]

Czytaj więcej

Hochland laureatem nagrody kupców „Złoty Paragon 2020”

Konkurs „Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich” jest jednym z najważniejszych – cyklicznych wydarzeń polskiej branży FMCG. Organizatorem konkursu jest miesięcznik Hurt & Detal – jedno z najbardziej znaczących na rynku prasy branżowej, ogólnopolskie pismo FMCG. W tegorocznej edycji konkursu, podczas uroczystej Gali, która odbyła się na YouTube 15 maja 2020, otrzymaliśmy dwie nagrody kupców […]

Czytaj więcej

Cagliata w nowej odsłonie 2kg

Cagliata w granulkach to ser do pizzy i przekąsek o delikatnym, kremowym smaku. Teraz w nowej odsłonie – w opakowaniu o gramaturze 2kg. Cagliata równomiernie rozpływa się po powierzchni ciasta i nie pozostawia plam tłuszczu na pizzy. Po wypieku uzyskuje apetyczną barwę. Doskonale łączy składniki potraw.

Czytaj więcej