Hochland aktywnie zaangażowała się w ogólnopolską zbiórkę prowadzoną przez Fundację Siepomaga. Celem zbiórki jest zgromadzenie środków pieniężnych na niezbędne wyposażenie oddziałów zakaźnych i wszystkich placówek medycznych zaangażowanych do walki z epidemią. Zgodnie z ideą #hochlandsiedzieli, firma przekazuje na tę akcję darowiznę pieniężną. To nie wszystko – bowiem firma promuje również wśród swoich pracowników przekazanie indywidualnego […]
Czytaj więcej
Wpisując się w rozwojowy trend „grab-and-go” coraz więcej piekarni rozszerza portfolio o ofertę gotowych kanapek. Często unika się używania sera twarogowego do komponowania kanapek z obawy o rozmoczenie pieczywa. Dlatego bardzo ważny jest właściwy dobór sera: powinien być stabilny, dość zwarty, a jednocześnie mieć delikatny, śmietankowy smak. Taki twaróg nadaje się do smarowania zamiast masła […]
Czytaj więcej
Almette będzie dostępna w nowej odsłonie dedykowanej dla rynku HoReCa: restauracji, hoteli i pensjonatów. Do wyboru są najpopularniejsze warianty smakowe – śmietankowy i z ziołami. Pojedyncze porcje to przede wszystkim wygoda, convience. Wcześniej proponowane 4 mini porcje trzeba było łamać, teraz to już jest zrobione. Gotowy produkt do podania to plus dla konsumenta, ale też […]
Czytaj więcej
Hochland Polska został Sponsorem najważniejszego w Polsce spotkania branży stacji paliw, sklepów convenience, konceptów gastronomiczno-kawowych oraz kupców i dostawców. Jubileuszowe XX Forum PetroTrend 2020 odbędzie się 16 marca w Marriott Warsaw Hotel. Hochland jest firmą rodzinną, której nazwa już od ponad 90 lat gwarantuje najwyższą jakość produktów. Na polskim rynku, firma Hochland jest obecna od początku […]
Czytaj więcej
Jednym z ulubionych przez Polaków ciast jest sernik, zarówno pieczony, jak i na zimno. Smak, konsystencja oraz trwałość sernika w dużej mierze zależy od jakości użytego sera. Do wyrobu serników wybieramy twaróg wydajny, nie puszczający wody, dość tłusty, stabilny i o łagodnym, śmietankowym smaku. Dobry ser ma bardzo gładką strukturę i dobrze łączy się z […]
Czytaj więcej