Powrót
Tartaletki owocowe z nadzieniem creamland
Składniki:
SABLE MIGDAŁOWE
- 180 g masła
- 100 g cukru pudru
- szczypta soli
- 45 g mąki migdałowej
- 70 g jajek
- 400 g mąki pszennej
KREM SEROWY
- 250 g śmietany
- 200 g sera Hochland Creamland śmietankowy
- 30 g miodu
- 10 g pulpy cytrynowej
- 150 g czekolady białej
- 5 g żelatyny
DEKORACJA
- świeże owoce: jagody, truskawki
- cukrowe ozdoby
Przepis krok po kroku
- 1. Połącz masło oraz wszystkie suche składniki. Następnie dodaj jajka.
- 2. Rozwałkuj pomiędzy dwoma papierami i zamróź.
- 3. Wytnij odpowiedni kształt, włóż do formy.
- 4. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez 12 minut.
- 5. Namocz żelatynę. Śmietanę i miód zagotuj.
- 6. Do śmietany dodaj żelatynę, a następnie zblenduj wszystko razem z czekoladą.
- 7. Na końcu cały czas blendując dodawaj ser Hochland Creamland śmietankowy.
- 8. Odstaw do lodówki na 24 godziny.
- 9. Po tym czasie ubij w mikserze.
- 10. Na wypieczoną tartaletkę szprycuj krem i udekoruj świeżymi owocami.