Powrót

Tartaletki owocowe z nadzieniem creamland

Składniki:
SABLE MIGDAŁOWE
  •  180 g masła
  •  100 g cukru pudru
  •  szczypta soli
  •  45 g mąki migdałowej
  •  70 g jajek
  •  400 g mąki pszennej
KREM SEROWY
  •  250 g śmietany
  •  200 g sera Hochland Creamland śmietankowy
  •  30 g miodu
  •  10 g pulpy cytrynowej
  •  150 g czekolady białej
  •  5 g żelatyny
DEKORACJA
  •  świeże owoce: jagody, truskawki
  •  cukrowe ozdoby

Przepis krok po kroku

  • 1. Połącz masło oraz wszystkie suche składniki. Następnie dodaj jajka.
  • 2. Rozwałkuj pomiędzy dwoma papierami i zamróź.
  • 3. Wytnij odpowiedni kształt, włóż do formy.
  • 4. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez 12 minut.
  • 5. Namocz żelatynę. Śmietanę i miód zagotuj.
  • 6. Do śmietany dodaj żelatynę, a następnie zblenduj wszystko razem z czekoladą.
  • 7. Na końcu cały czas blendując dodawaj ser Hochland Creamland śmietankowy.
  • 8. Odstaw do lodówki na 24 godziny.
  • 9. Po tym czasie ubij w mikserze.
  • 10. Na wypieczoną tartaletkę szprycuj krem i udekoruj świeżymi owocami.