Powrót
Tartaletki z Cremette i łososiem
Składniki:
CIASTO
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
- Pół jajka
- Alternatywnie - gotowe ciasto won ton
FARSZ RYBNY
- 100 g łososia pieczonego
- 50 g sera Cremette
- 1 łyżka koperku
- 1 łyżka soku yuzu
- Sól i pieprz do smaku
Przepis krok po kroku
- 1. Wyłóż korpusy tartaletek ciastem won ton
- 2. Upiecz je w temperaturze 180 stopni C przez 8 minut
- 3. Rozdrobnij widelcem łososia na włókna
- 4. Wymieszaj z serem Cremette
- 5. Umyj i osusz koperek, obierz z większych gałązek
- 6. Posiekaj drobno koperek i dodaj go do masy serowo-rybnej
- 7. Dodaj sok yuzu, dopraw do smaku solą i pieprzem
- 8. Porcjuj masę do tartaletek
- 9. Dekoruj piklowanymi grzybami shimej i perłową cebulką