Powrót

Tartaletki z Cremette i łososiem

Składniki:
CIASTO
  •  200 g mąki pszennej
  •  100 g masła
  •  1 łyżka kwaśnej śmietany
  •  Pół jajka
  •  Alternatywnie - gotowe ciasto won ton
FARSZ RYBNY
  •  100 g łososia pieczonego
  •  50 g sera Cremette
  •  1 łyżka koperku
  •  1 łyżka soku yuzu
  •  Sól i pieprz do smaku

Przepis krok po kroku

  • 1. Wyłóż korpusy tartaletek ciastem won ton
  • 2. Upiecz je w temperaturze 180 stopni C przez 8 minut
  • 3. Rozdrobnij widelcem łososia na włókna
  • 4. Wymieszaj z serem Cremette
  • 5. Umyj i osusz koperek, obierz z większych gałązek
  • 6. Posiekaj drobno koperek i dodaj go do masy serowo-rybnej
  • 7. Dodaj sok yuzu, dopraw do smaku solą i pieprzem
  • 8. Porcjuj masę do tartaletek
  • 9. Dekoruj piklowanymi grzybami shimej i perłową cebulką