Powrót
1 20min

Deser sernikowy Creamland z mango i czekoladową kruszonką

Składniki:
SERNIK
  •  300 g sera Hochland Creamland śmietankowy
  •  100 g puree mango
  •  50 g marakui
MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY
  •  300 g czekolady białej
  •  150 g śmietany ubitej
CRUNCH
  •  50 g czekolady mlecznej
  •  100 g prażynki lub andrutów
  •  5 ml oleju
DEKORACJA
  •  Limonka
  •  Liście mięty

Przepis krok po kroku

  • 1. Wymieszaj składniki na sernik, następnie przełóż do rękawa cukierniczego i odstaw do lodówki.
  • 2. W celu uzyskania musu rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę białą i kolejno połącz z ubitą śmietaną.
  • 3. Czekoladę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej, następnie dodaj połamane andruty oraz olej.
  • 4. Układaj w miseczce, udekoruj kawałkami limonki i liśćmi mięty.