Powrót
Deser sernikowy Creamland z mango i czekoladową kruszonką
Składniki:
SERNIK
- 300 g sera Hochland Creamland śmietankowy
- 100 g puree mango
- 50 g marakui
MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY
- 300 g czekolady białej
- 150 g śmietany ubitej
CRUNCH
- 50 g czekolady mlecznej
- 100 g prażynki lub andrutów
- 5 ml oleju
DEKORACJA
- Limonka
- Liście mięty
Przepis krok po kroku
- 1. Wymieszaj składniki na sernik, następnie przełóż do rękawa cukierniczego i odstaw do lodówki.
- 2. W celu uzyskania musu rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę białą i kolejno połącz z ubitą śmietaną.
- 3. Czekoladę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej, następnie dodaj połamane andruty oraz olej.
- 4. Układaj w miseczce, udekoruj kawałkami limonki i liśćmi mięty.